top of page
mphoto 18.12.2020, 13.43.45.JPG.jpg

Haluatko edistää omaa terveyttäsi ja jaksamista?

Hyvinvoinnillasi on suora vaikutus ratsastukseesi. 

 Haluatko kehittää lajiin vaadittavia ominaisuuksia, mutta sinulla on rajallisesti aikaa oheisharjoitteluun? 
Autamme sinua löytämään osa-alueet joita voit vahvistaa ja parantaa tehokkaasti muutamien nopeiden harjoitteiden avulla. 

RATSASTAJAN TESTI

145,00 € 

Ratsastajan testit on suunniteltu yhdessä FysioLinkin fysioterapeuttien kanssa, testit vastaavat suoraan tarpeeseen kehittyä ratsastajana ja pitää huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. 

Testi on mahdollinen suorittaa kunto- tai ratsastustasosta riippumatta ja sen avulla on helppo seurata oman kunnon edistymistä. Saat testistä palautteen ja ohjeet ja liikkeitä harjoitteluun, joilla kehität heikkouksiasi, muutamasta oikein tehdystä liikkeestä on suuri apu parempaan istuntaan ja apujen käyttöön hevosen selässä. 

 "RATSASTAJAN TESTISSÄ HUOMIOIDAAN KESTÄVYYSKUNTO, LIHASKUNTO JA LIIKEHALLINTA, PUOLIEROT. LIIKKUVUUS SEKÄ YKSILÖLLISET HAASTEET." 

EVÄÄT OHEISHARJOITTELUUN: 

RATSASTAJAN TESTI:

Ensimmäinen osio:

  • Alkuhaastattelu ja terveyskysely

  • Ratsastuksessa esiintyvät haasteet, heikkoudet ja tavoitteet 

  • Muun elämän osa-alueet tasapaino ja palautuminen

Toinen osio: 

  • Ratsastajan testit

  • Lihastasapaino 

  • Liikkuvuus 

  • Liikehallinta 

Ratsastajan testien avulla saat realistisen kuvan nykyisestä kuntotasostasi ja sinun on helppo seurata tulevaisuudessa kuntosi kehittymistä.

 

Saat kotiin muutaman testien pohjalta sinulle räätälöidyn harjoitteen lihastasapainon, liikkuvuuden ja liikehallinan kehittämiseksi. 
Harjoitukset ovat nopeita ja helppoja toteuttaa itsenäisesti ja niiden avulla saat hyvän alun oheisharjoitteluun ja löydät uutta hyvää tunnetta hevosen selässä istumiseen ja vaikuttamiseen. 
 

RATSASTAJAN TESTI

145,00 € 

Kolmas osio: 

  • Hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto 

  • Kestävyyskunto

  • Polkupyöräergometritesti - testissä poljet itsellesi parhaiten sopivalla kierrosluvulla. Testi on submaksilaarinen, joten testissä ei poljeta uupumukseen saakka. 

Testien yhteiskesto noin 2 tuntia 15 minuuttia.

TESTIN OSTANEILLE:

HENKILÖKOHTAISET HARJOITUKSET NYT 

175,00 € / 3 KERTAA

Ratsastajan testien ostaneille 3 x henkilökohtainen ohjattu harjoittelukerta nyt tarjoushintaan 175,oo eur. Pääset harjoittelemaan Anitan tai fysioterapeutin ohjauksessa haluamallasi tavalla, esimerkiksi pilates, kehonpaino- tai salitreenissä.

"YHDESSÄ FYSIOLINKIN KANSSA HUOLEHDIMME SINUSTA YKSILÖLLISET TARPEESI HUOMIOON OTTAEN." 

KEHONHUOLLON JA OHEISHARJOITTELUN TÄRKEYS

Nykypäivänä myös ratsastajaa huomioidaan enemmän urheilijana ja koko ajan useammat ottavat treeniohjelmaan mukaan myös oman harjoittelun. Ratsastajan taso, tavoitteet ja laji-, sekä yksilölliset ominaisuudet on otettava huomioon harjoitteluohjelmaa tehdessä.

Monet meitä tekevät päivän aikana paljon staattista työtä ja jos oheisliikuntaa ei ole niin omaan istuntaan on vaikea löytää tasapainoa ja joustoa.

OLET OSA KOKONAISUUTTA

KESTÄVYYSKUNTO

Jos tuntuu siltä että väsyt ja hengästyt heti alkuraveissa, niin kestävyyskunnossa on parantamisen varaa. Ratsastus pitäisi pystyä suorittamaan ilman häiritsevää väsymyksen tunnetta, Yleensä kun kunto loppuu, niin huomaamatta ratsastaja alkaa puristamaan, heilumaan tai apujenkäytön hallinta huononee merkittävästi.
 

LIIKKUVUUS

Sopiva notkeus ja lihasten kimmoisuus auttaa löytämään joustavaa ja optimaalista istuntaa. Hartiarenkaan-, rintarangan- ja lonkkien liikkuvuus ja hallinta ovat tärkeä osa joustavaa tuntumaa ja istuntaa. Näillä alueilla liikkumattomuus, tukilihasten puutteellinen harjoittelu ja lihasepätasapaino vaikeuttaa ratsastaessa rentoutumista sekä oikean ratsastusasennon löytymistä. Esimerkiksi toimistotyö saa helposti hartian ja lonkan alueen liikkuvuuden heikentymään. Liikkuvuutta ei saavuta vain venyttelemällä lihaksia vaan aktivoimalla niitä. Usein ratsastajalle riittää oman kehon painon avulla tapahtuvat voima- ja liikkuvuusharjoitteet.

VOIMA

Ratsastaja ei tarvitse painonnostajan voimaa mihinkään, mutta asennon ylläpitämiseen tarvitaan keskivartalosta voimaa. Myös juuri tuo lonkan alue, reiden lähentäjät ja loitontajat sekä koukistajat ja ojentajat ovat ratsastuksessa tärkeässä roolissa. Ryhtiä ylläpitävä lihaksisto on ratsastajalle tärkein harjoitettava osa-alue. Näitä ominaisuuksia voidaan harjoittaa mm. kuntosaliharjoitteilla.

RYHTI

Hyvä ryhti yhdelle voi olla huono asento toiselle. Kaikkia ei voida pakottaa samaan muottiin vaan on löydettävä yksilölliset ja toimivat harjoitteet hyvän toiminnallisuuden saavuttamiseksi.

MUISTA MYÖS PALAUTUMINEN

Flexie auttaa sinua ja hevostasi liikkumaan paremmin yhdessä.

flyer_edited.jpg
bottom of page